Gdpr

Personuppgifter

Vi på NextStore Group AB hanterar vissa personuppgifter om våra kunder och besökare på vår hemsida. Denna data samlas in och sparas om dig för att tillhandahålla tjänster, ge dig en bättre upplevelse samt erbjuda dig tjänster och produkter som passar dina behov.

Uppgifter vi samlar in

  • Kontaktuppgifter.
  • När du blir kund hos oss så samlar vi in dina kontaktuppgifter: Namn, e-postadress, telefonnummer, adress.
  • Övrig information du anger vid ny kund.
  • I de fall du lämnar ytterligare information när du blir kund hos oss så samlar vi även in denna information.
  • Information om produkter och tjänster.
  • Vi sparar också information om de produkter/tjänster du köpt och använt.
  • Kommunikation.

Om du kontaktar oss via mail, formulär, telefon eller i övriga supportärenden samlar vi in den information du uppger till oss för att kunna erbjuda dig god service, hantera ditt ärende och ge dig hjälp. Denna information samlas även in för att kunna fullgöra våra avtal med dig.

  • Nyhetsbrev.

Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev så spar vi dina personuppgifter för att kunna skicka dig erbjudanden och marknadsföring.

På detta sätt samlar vi in personuppgifter

  • När du blir kund hos oss.
  • När du kontaktar oss via formulär, telefon, chatt-konversationer, e-post.
  • När du besöker vår hemsida och loggar in i våra system.
  • När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev.
  • När du besöker vår hemsida, via cookies som samlar in information på och från din webbläsare.

Beroende på vilken av våra tjänster eller hemsidor du använder så samlar vi in olika typer av information.

Detta använder vi personuppgifter till

  • För att fullgöra avtal med dig såsom genomförda beställningar eller beställda tjänster.

(Rättslig grund: Fullgörande av avtal)

  • För att ge dig support och service. Behandlingen ligger då i både vårt och ditt intresse. Vi kan använda personuppgifter från tidigare kontakter för att ge dig bättre hjälp.

(Rättslig grund: Intresseavvägning, samtycke och fullgörande av avtal)

  • För att kunna marknadsföra relevanta produkter och tjänster till dig.

(Rättslig grund: Intresseavvägning och samtycke)

Hur lång tid sparar vi personuppgifter

Vi sparar uppgifter så länge som det är nödvändigt för att utföra våra åtaganden som leverantör, och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider.

Dessa myndigheter/företag lämnar vi ut personuppgifter till

  • Facebook
  • Data via tredjepartscookie för reklam/marknadsföring och webbanalyser för att förbättra tjänster. Även viss personuppgiftsdata som används för reklam/marknadsföring.
  • Google
  • Data via tredjepartscookie för reklam/marknadsföring och webbanalyser för att förbättra tjänster. Även viss personuppgiftsdata som används för reklam/marknadsföring.
  • Linkedin
  • Data via tredjepartscookie för reklam/marknadsföring och webbanalyser för att förbättra tjänster. Även viss personuppgiftsdata som används för reklam/marknadsföring.
  • Briljant
  • Data som krävs för att genomföra leveranser, betalningar, returer, reklamationer och fullgöra våra avtal med dig som kund.

Skydd av personuppgifter

Vi använder oss av moderna och sofistikerade säkerhetslösningar för att samla in, behandla, lagra och kommunicera personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. Vi uppdaterar vår webbsida och våra rutiner med jämna mellanrum för att säkerställa integritet, tillgänglighet och sekretess.

Dina rättigheter

Du som individ bestämmer själv över dina egna personuppgifter. Du avgör själv vilka uppgifter du vill lämna. Du har även rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Vid eventuella klagomål på vår behandling av personuppgifter har du som individ även rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.
Vissa personuppgifter behöver vi för att kunna tillhandahålla våra tjänster och produkter till dig. Om du vill återkalla samtycke och begär ändring/radering av dessa uppgifter kan det därför innebära att vi inte kan tillhandahålla alla våra produkter/tjänster till dig.

Förändringar i denna policy

Innehållet i denna policy kan komma att förändras med tiden.

Kontakta oss angående denna policy

Har du frågor eller synpunkter angående denna policy kan du vända dig till oss via e-post på info@nextstore.se eller telefon på 070-892 04 00.

Om cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Har du vidare funderingar kring hur cookies används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder endast cookies i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera